Verona, Opera
29 augustus 2025 - Bussolengo, Italië
Om 12 uur vertrokken we gisteren naar Verona. Prachtig weer en een half uurtje rijden. In de stad aangekomen hadden we tijd voor ons zelf. Verona is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Zo ook het balkon van Romeo en Julia. Om 18.45uur moeten we op een van tevoren afgeproken plek zijn om gezamelijk de Opera binnen te gaan. Het stortregende op dat moment. We zten met paraplu op, op een terras. Om 19.30 uur mochten we naar binnen, toen was het even droog. Op onze plaatsen gezeten (mooie plek hoor konden alles goed zien) begon het na een paar minuten weer te hozen. Om 21.30 was het droog en begon de opera Aïda. Prachtig maar na 20 min viel de eerste druppel en stopt het orkest. Ze hebben ons nog tot 23.30 uur in de stromende regen laten wachten tot het officieel werd afgelast. Gelukkig hebben we wel gezien hoe mooi het zou zijn geweest. We waren alle tot op ons hemd nat. Maar Silvia heeft ons veilig weer thuis gebracht in de stromende regen. Vandaag gaan we naar Sirmione. Vanavond verder.

Gr Tanja.