Silvretta Bielerhoehe en Balderschwang (D)

29 januari 2026 - Feldkirch, Oostenrijk

Gisteren zijn we naar Bielerhoehe gegaan. Een uurtje rijden en we waren in Silvretta. Hier bleef de bus staan en wij eerst met een kabelbaan naar boven gegaan. Daarna met een klein busje eerst door een hele lange smalle tunnel en daarna een weg met allerlei haarspeldbochten. Zo kwamen we bij een hotel op een plateau op 2300 m hoogte. Hier was ook het stuwmeer voor opwekking van electra op een iets lager gelegen centrale. De hiervoor beschreven route was ooit aangelegd voor bestemmings personeel op de centrale, nu dus ook in gebruik voor toerisme. Het waaide behoorlijk en dan is het ook best koud. Je kon er goed wandelen en langlaufen. Het was bewolkt en dan heb je op die hoogte een andere lichtval op de grond waardoor we niet echt goed de loipen konden zien. Er waren ook geen verse loipen getrokken dus ik ben op safe gegaan en heb de wandelschoenen aan gedaan en heerlijk gewandeld.

Vandaag een ander verhaal, op naar Balderschwang. Hier zou het de hele dag kunnen sneeuwen bij een temperatuur van + 1-2 gr. Dan is het voor de langlaufers met no wax-ski's een behoorlijke plaksneeuw en dan is langlaufen bijna onmogelijk. Dus ook vandaag weer gewandeld, maar nu daar in een prachtig sneeuwlandschap met een hele groep en onze chauffeur als gids. Ook weer een hele fijne gezellige dag. Moe maar voldaan keerde we terug naar het hotel.