Metsovo
21 mei 2022 - Metsovo, Griekenland
Na 2 dagen verschillende kloosters en kerkjes te hebben bezocht zijn we nu in Metsovo. Om hier te komen hebben we door een prachtig berglandschap gereden. Toch een heel ander berglandschap dan dat ik tot nu toe had gezien. De begroeiing van de bergen bestaat uit struiken en her en der een olijfboom. De rotsformaties van gisteren zijn uniek in de wereld. Geprobeerd het op een foto vast te leggen maar dat is moeilijk. Boven op die rotsformaties stonden dan de kloosters. Heel bijzonder. Vanmorgen na een rit van 2 uur waren we in Metsovo. Een oud bergdorp echt tegen de helling gebouwd je snapt dat er geen enkel recht padje is dus veel klimmen en dalen. Je zijn we de hele dag verder vrij. Het dorpje bekeken en uiteraard weer een kerkje bezocht. Met de groep in een echt Grieks eethuisje wezen lunchen en nu zitten we op ons eigen kamer balkon bij te komen. Morgen gaan we weer verder. Tot de volgende keer. Oja wat ik vergat te vertellen en wat ik zelf ook niet wist is dat hier in de bergen op de toppen nog sneeuw ligt